564819.jpg

Tässä on 4-vuotiaalle ja hänen pikkusisarelleen laatimani mäntyinen pieni talo, joka kestää päälle kiipeämistä (nyt on tosin ruuvipenkin päällä eikä laattialla) ja kaikki tavarat kestävät heittelyä. Kylppärin kalusteista tosin purtiin hanat pois jo ennen kuin isosisko sai kuvan napattua.

Olohuoneen koristekasvi (laji epäselvä) on alunperin suolasirotin jossa oli keltainen orvokinkukka. Matto on huovutettu ja siihen ommeltu villalankaraitoja(oli käytössä muinoin jo isonsiskon talossa!). Makuuhuoneen matto on meidän olohuoneen entisen viskoosimaton pala johon hapsut on otettu valkaisemattoman lakanakankaan reunasta. Muut kalusteet on tehty puusta (mänty, koivu) ja keittiön pöydän levy on vaneria ja jalan lattianmyötäinen osa kirjankannesta otettu pahvinpala. Kaikki on koottu Erikeeperillä ja värjätty peiteväreillä ja öljytty. Kalusteita tulee lisää heti kun jotain pienempää/särkyvämpää voi lisätä. Itse pitäisin esim. ikkunoista, lampuista, tauluista sekä astioista... Talo on värjätty vesiväreillä ja lakattu. Takaseinä on kovalevy, joka sai saman käsittelyn ja naulattiin kiinni vasta lakan kuivuttua. Tässä on kuva sivusta. Sivuseinien, pohjan ja katon muoto on kaareva, joka aiheutti paljon fiilatyötä ennen osien liittämistä. Eli jos satutte löytämään leveän ikivanhan lankun joka on kauniisti kaareutunut niin ei siitä kannata ainakaan nukketaloa tehdä...
564818.jpg

Näyttäisi siltä että isosisko on jo aivan poikki pienempien vahtimisesta?

Tässä sitten on keittiön kello, vaneri on mahdollisesti tammipintaista(koivua se ei ainakaan ole). Jäi monta vuotta sitten projektilokeroon aivoissani muhimaan ystäväni lause: "Puu on pallo." Punaiset jutut alaosassa yrittävät ilmentää sienirihmastoja, kuva ei siis sisällä vuodenaikaisvaihtelua... Jostain ilmestyi lisää punaista valoa huoneeseen kuvaa otettaessa, todellisuudessa esim. seinä on haalean luonnonvalkoinen.

564820.jpg

Ja vielä kuva siimasta ja pihlajanoksista kyhätystä pyöröpuikosta. Tarvitsin vähän pitemmän jotta voin alkaa tehdä kahta sukkaa yhdellä pyöröllä, kahta pyöröpuikkoa käyttäessä sen toisen kärjet tökkivät ärsyttävästi mahaa... ja mikäpä voisi olla hauskempaa kuin kokeilla voiko sen tehdä itse. Kiinnitys Fimo Softilla ja jännittävä paistovaihe. Koristelu vesivärillä, sitten öljytty. Olen ehtinyt kokeilla vasta magic loopia tällä mutta luistaa ihan hyvin, kokeilen kyllä vesihiomapaperilla silotustakin vielä kunhan sitä ensin hankitaan. Pituus on jonkin verran yli 90 cm ja puikon koko 2-2½.

564816.jpg

Siinä on siis violetit kukat joiden alla on lehtiä sarjassa itäeurooppalaiseen kansantyyliin. (oletan) Toivon että tää puikko(pari) kestää vaikka sen tekemiseen meni vain ihan pieni hetki.