Alkutilanteesta ei ole valokuvaa, mutta Moni on nähnyt syrjäseudun hylkytavaraliikkeessä barbin, jonka tukan istutus on tehtaassa epäonnistunut; tukkaa on vain keskijakauksen kohdalla(paljon) sekä pienet rivit (hämmästyttävää kuin mikäkin) KORVIEN ALAPUOLELLA. Otin siis pään irti ja nyin sen kurjan tukan kokonaan pois, ja sitten ompelin hammaslangalla umpeen keskijakauksen kohdan joka tukkaa kiskoessa siis halkesi... ja pistelin lasten pistelynaskalilla reikiä uutta tukkaa varten.

914741.jpg

Hiuslisäkkeestä sitten vaan uudet nailonit kehiin. Tässä yli puoli päätä on jo tökitty. Yritin saada kuvan välineestä, mutta ei ihan onnistunut. Se on neula, joka on työnnetty pieneen pihlajaoksanpätkään ja katkaistu (sivuleikkurit oli tylsät, pihtien uumenissa oleva katkaisupinta toimi hyvin) neulansilmä niin että se muodostaa pienen haarukan, jolla siis napataan kiinni "hiustupon" keskikohdasta ja työnnetään reiästä läpi.

914740.jpg

Yllä näkyy väline jotenkuten, sekä yksi yksittäinen hiustuppo. Barbiparka on yhtaikaa kauhistunut ja luottavainen, en ole koskaan ennen nähnyt millään barbintapaisella niin suuria silmiä... Eteen keskijakaukseen on vielä tulossa pari tuppoa.

Ja sitten tukka päätä myöten ja kuumaan kylpyyn, jos ei halua punk-tukkaa. Meillä ei ollut sukkahousuja, ei kumilenkkejä, joten käytin muovipäällysteistä rautalankaa (lelupakkauksesta) ja kuumensin veden (ja pään) kattilassa kunnes vesi näytti melkein kiehuvalta, sitten annoin kattilan jäähtyä puolisen tuntia. Tässä tyytyväinen asiakas kyselee, joko saisi ottaa epämukavan rautalangan pois:

914742.jpg

Mutta annetaan kuivua ensin kunnolla,sekin edesauttaa muodossa pysymistä. Virkattu mekko on muuten lantiosta liian pieni ja rinnan kohdalta liian iso, aivan kuten omatkin vaatteeni. Pikku tytärten on hyvä tottua tällaisiin realistisiin tosiseikkoihin jo ajoissa, leikin varjolla. (vitsi vitsi) Tässä hiusten istutuksessa, jos ne ovat suunnilleen samanpituisia, tulee automaattisesti "kerroksiin leikattu" tukka, jollaiseksi sen annan jäädäkin, pätkäisen vain ihan vähän kaikkein pisimpiä latvoja tuolta selästä.